Dijital Pazarlama

DİJİTAL PAZARLAMA

Dijital pazarlama, elektronik bir cihaz ile interneti kullanan tüm pazarlama stratejilerini kapsar. İşletmeler, mevcut ve potansiyel müşterilerle bağlantı kurmak için arama motorları, sosyal medya, e-posta ve web siteleri gibi dijital kanallardan yararlanır.

Araştırmalara göre yetişkinler arasında sürekli internet kullanımı sadece son üç yılda % 5 arttı . İnsanların alışveriş yapma ve satın alma şekilleri de değişti, yani çevrimdışı pazarlama eskisi kadar etkili değil. Pazarlama her zaman hedef kitlenizle doğru yerde ve doğru zamanda bağlantı kurma konusunda olmuştur.

Dijital pazarlamaya giriş demek başka bir deyişle, çevrimiçi (online) olarak var olan herhangi bir pazarlama şeklidir.

Dijital Pazarlama Müşterileri çevrimiçi olarak çekmenin, meşgul etmenin ve memnun etmenin gerçekten etkili bir yoludur.
Dijital pazarlama hakkında tüm dünyada yazılmış milyonlarca makale ve eğitim sistemi bulunmaktadır. Herkesin dijital pazarlamaya bakış açısı farklıdır. Sektörden Sektöre pazarlama stratejileri her zaman değişiklik gösterir. Fakat dijital pazarlamanın somut bir kavramı vardır.

Müşterilere en kısa sürede doğru kanallar üzerinden ulaşabilmek. Doğru kanalları seçmediğiniz takdirde işin içinden çıkılmaz bir hale geldiğini ve internet ortamında pazarlama yapmanın doğru bir düşünce olmadığı kanısına varan çok fazla insan mevcut.

Bunun için profesyonel destek almaktan hiçbir zaman çekinmeyin.

Deneyimli bir pazarlamacı, genel pazarlamanın ve dijital pazarlamanın hemen hemen aynı şey olduğunu söyleyebilir, ancak bazı küçük farklılıklar vardır. Tüm dünya'daki pazarlamacılar ve işletme sahipleri ile yapılan görüşmelerde, bu küçük farklılıkların dünya genelinde nasıl gözlemlendiği hakkında çok fazla konuya ulaşabiliriz.

Dijital Pazarlamayı Nasıl Tanımlarsınız?

Dijital pazarlama, zamanlarının çoğunu müşterilerle bağlantı kurmak için harcadıkları çeşitli dijital taktik ve kanalların kullanımı ile tanımlanır: çevrimiçi (online). Web sitesinin bir işletmenin çevrimiçi markalama varlıklarına dijital reklam, e-posta pazarlama, çevrimiçi broşürler, SEO ve daha fazla konu başlığı altında  “dijital pazarlama” şemsiyesi altında kalan bir dizi taktik var.

Dijital Pazarlama Taktikleri ve Örnekler

Her bir dijital pazarlama kampanyasının genel hedeflerini nasıl desteklediğinin net bir resmine sahiptir. Pazarlama stratejilerinin hedeflerine bağlı olarak, pazarlamacılar emrindeki ücretsiz ve ücretli kanallar aracılığıyla daha büyük bir kampanyayı destekleyebilirler.

Örneğin bir içerik pazarlamacısı, yakın zamanda oluşturulan yeni bir e-kitaptan müşteri adayları oluşturmaya yarayan bir dizi blog yazısı oluşturabilir. Şirketin sosyal medya pazarlamacısı bu blog yazılarının, şirketin sosyal medya hesaplarındaki ücretli ve organik postlar aracılığıyla tanıtımına yardımcı olabilir. E-posta pazarlaması, e-kitabı indirenleri şirket hakkında daha fazla bilgi göndermek için bir e-posta kampanyası oluşturur. 

İşte en yaygın dijital pazarlama taktikleri ve bunlara dahil olan kanallardan bazıları.

Bu, web sitenizi arama motoru sonuç sayfalarında anahtar kelimelerinizde “daha yüksek” sıralara yükseltmek için optimize etmek ve böylece web sitenizin aldığı organik (doğal ücretsiz) trafik miktarını artırmak için yapılan bir işlemdir. SEO’dan yararlanan kanallar:

  • Web siteleri.
  • Bloglar.
  • İnfografikler.

Bu terim, marka bilinirliği, trafik artışı, potansiyel müşteri oluşturma ve müşteri oluşturma amacıyla içerik varlıklarının oluşturulmasını ve tanıtımını ifade eder. İçerik pazarlama stratejinizde rol oynayabilecek kanallar şunlardır:

  • Blog gönderileri.
  • E-kitaplar ve teknik incelemeler.
  • İnfografikler.
  • Çevrimiçi broşürler ve seyir kitapları.

İçerik pazarlamasını öğrenmek ve işletmenize uygulamak mı istiyorsunuz? Bunun için firmamıza başvurabilir ve gerekli yardımları tarafımızdan temin edebilirsiniz.

Bu uygulama, marka bilinirliğini artırmak, trafiği artırmak ve işiniz için potansiyel müşteriler oluşturmak için markanızı ve içeriğinizi sosyal medya kanallarında tanıtır. Sosyal medya pazarlamasında kullanabileceğiniz kanallar:

  • Facebook.
  • Twitter.
  • Likedin.
  • İnstagram.
  • Pinterest.

PPC, reklamınızı her tıkladığınızda bir yayıncıya ödeme yaparak web sitenize trafik çekmenin bir yöntemidir. En yaygın PPC türlerinden biri, Google’ın arama motoru sonuç sayfalarındaki en iyi sıralamalara, yerleştirdiğiniz bağlantıların “tıklama başına” bir fiyatıyla ödemenizi sağlayan Google AdWords’tür . PPC kullanabileceğiniz diğer kanallar şunlardır:

  • Facebook’ta ücretli reklamlar.
  • Twitter’da Tanıtılan Tweetler.
  • Linkedin Sponsorlu Mesajlar.

Bu, bir başkasının ürünlerini veya hizmetlerini web sitenizde tanıtmak için komisyon aldığınız, performansa dayalı bir reklam türüdür. Affiliate Marketing  pazarlama kanalları:

  • YouTube Partner Programı ile video reklamları .
  • Sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar.

Bölgesel reklamcılık, bulunduğunuz konuma göre il, ilçe ve mahalle bazında reklam yayınlayabileceğiniz bir sistemdir. Bu sistemi günümüzde en güzel hayata geçiren kanallar Facebook ve İnstagramdır. Örnek vermek gerekirse sadece İstanbul’da hizmet veren bir firmanız var ve şehir dışındaki müşterilere ihtiyacınız yok İstanbul içerisinde belirlediğiniz konumlara belirlediğiniz tarih ve saat diliminde hazırlamış olduğunuz reklam kampanyalarınızı tanıtımını yapabilirisiniz.

Pazarlama otomasyonu , temel pazarlama işlemlerinizi otomatikleştirmek için kullanılan yazılımı ifade eder. Birçok pazarlama departmanı, aksi takdirde manuel olarak yapacakları, tekrarlayan görevleri otomatikleştirebilir, örneğin:

  • E-posta bültenleri.
  • Sosyal medya planlaması.
  • Kişi listesi güncelleme.
  • Firmanın iş akışını takip eden şema.
  • Kampanya izleme ve raporlama.

Şirketler, e-posta pazarlamasını müşterileri ile iletişim kurmanın bir yolu olarak kullanıyor. E-posta genellikle içeriği, indirimleri ve etkinlikleri tanıtmanın yanı sıra, insanları işletmenin web sitesine yönlendirmek için de kullanılır. Bir e-posta pazarlama kampanyasında gönderebileceğiniz e-posta türleri şunlardır:

  • Blog abone bültenleri.
  • Müşterinize hoş geldiniz e-postaları.
  • Sadakat program üyelerine tatil promosyonları.
  • Bülten abonelikleri.

Çevrimiçi PR, kazanılmış çevrimiçi kapsama alanında dijital yayınlar, bloglar ve diğer içerik tabanlı web siteleriyle güvence altına alma uygulamasıdır. Geleneksel PR’a çok benziyor ama çevrimiçi alanda. Halkla ilişkiler çabalarınızı en üst düzeye çıkarmak için kullanabileceğiniz kanallar şunlardır:

  • Paravan sosyal medya hesapları (günümüzde en çok kullanılan sistem).
  • Şirketinizin çevrimiçi güncellemelerini yapma.
  • Kişisel web sitenize veya blog’unuza yorumlarda bulunmak.

Gelen pazarlama, çevrimiçi içeriği kullanarak müşterileri çekmek, ilgisini arttırarak memnun etmek için “tam zamanlı pazarlama” anlamına gelir. Gelen bir pazarlama stratejisi boyunca yukarıda listelenen tüm dijital pazarlama taktiklerini kullanabilirsiniz.

Dijital pazarlamacılar, bir şirketin emrinde olan hem ücretsiz hem de ücretli tüm dijital kanallar üzerinden marka bilinirliğinin artırılması ve yönlendirilmesinden sorumludur. Bu kanallar arasında sosyal medya, şirketin kendi web sitesi, arama motoru sıralaması, e-posta, görüntülü reklamcılık ve şirketin blog sayfası bulunmaktadır.

Dijital pazarlamacı genellikle her kanal için farklı bir anahtar performans göstergesine (KPI) odaklanır, böylece şirketin her biri için performansını ölçebilir. Örneğin SEO bölümünden sorumlu bir dijital pazarlamacı, web sitesinin “organik trafiğini” ölçmektedir. Müşterilerin hangi organik aramalar sonucu web sitesine ulaştığını tespit ederek. Bu organik aramalardaki anahtar kelimelerini web sitesine optimize eder ve bu kelimelerin sıralamada yükselmesini sağlar.

 

Loading

Gönderiliyor

Başarıyla İletildi.

Vebu Tasarım

Yarına kadar bekleme. Bugün danışmanlarımızdan biriyle konuşun.

Neredeyse Tamam

Size mümkün olan en iyi şekilde nasıl yardımcı olabileceğimizi daha iyi anlamak için daha önemli bilgilere ihtiyacımız var.

Hazır mısın?

Bize istediğiniz projeden biraz bahsedin. Bu, sizi ideal ekibe yönlendirebilmemiz için önemlidir.

  • İletişim Bilgileri
  • Şirket Bilgisi
  • Açıklama